Zeeuwse Bolus verdient Gouden Bekroning!

Vlissingen– onze Zeeuwse Bolus  is door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen Bekroond met Goud. Hiermee voldoet het product aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten.

  • Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerkingen voor een Gouden Bekroning. Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen,  wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma.

Zo smaakt een Gouden Bolus

Een bolus is een heel zoet broodje dat als lekkernij bij een kopje koffie of thee genuttigd wordt.
Veel Zeeuwen smeren op de Zeeuwse bolus nog een laagje roomboter dit moet wel traditie getrouw aan de platte zijde van de bolus.
Bij het eten van een bolus krijg je nou eenmaal plakkerige vingers, tenzij het gegeten wordt met mes en vork maar dat vinden wij als bakker minder lekker. Het is een soort klevende liefde waarbij je je vingers mag aflikken.
Een bolus is nog een ambachtelijk product dat met de hand de juiste vorm krijgt. De wel bekende spiraal vorm. Soms worden er wel duizenden gemaakt moet je nagaan.. je zou ze maar moeten ‘draaien’.

Oorsprong:

de Bolus is van oorsprong een Joodse delicatesse. In het begin van de 17de eeuw hebben de Portugese Joden de bolus geïntroduceerd in Middelburg. Sindsdien hebben de Zeeuwse bakkers er hun specialiteit van gemaakt.

Heden:

Tegenwoordig worden ze ook gemaakt met een vulling; bij ons vullen we ze Roomsuisse, als je deze eenmaal hebt geproefd wil je niets anders meer deze zijn onweerstaanbaar lekker!