Zoek
RSS

Blog

Echt Zeeuws
Opmerkingen (0) Echt Zeeuws
Al 12 jaar zijn wij actief met het bakken van biologisch brood. Wij vinden het belangrijk dat ons biologisch brood met Zeeuwse tarwe gebakken wordt. Omdat het in de buurt geteeld en gemalen wordt scheelt dat ook in transport en milieubelasting. Lees meer over het EKO keurmerk. Zeeuws Biologisch brood Ons Zeeuws Biologisch brood is heerlijk compact en voedzaam. Zonder ‘chemische’ toevoegingen. Enkel bloem, water, gist of desem en zout, dus ook geschikt voor een lactosevrij dieet. Ons biologisch brood heeft een Skal certificering en mag het EKO keurmerk dragen. In de loop der jaren hebben we een uitgebreid biologisch assortiment opgebouwd. Standaard witbrood, volkoren brood, speltbrood en meergranen brood. Dit jaar voegen we ook nog 2 soorten desem toe. Nieuw in ons assortiment: Desem authentieke broden. Korenschoof We halen ons tarwe van de Korenschoof in Kamperland. De Korenschoof is een biologische boerderij. Het tarwe wordt vervolgens gemalen door Brassers’ Korenmolen in Biggekerke. Brassers’ Korenmolen werd 300 jaar geleden als korenmolen in bedrijf genomen en is dat na drie eeuwen nog steeds. Een ander gedeelte van onze tarwe komt van Kaasboerderij Schellach. Veel producten van het land worden ook gebruikt als veevoer voor de koeien. De mest van de koeien wordt vervolgens weer op het land gebruikt. En zo creëren we een nuttige kringloop. Zo min mogelijk milieubelastend. Dit is voor ons een belangrijke reden om met deze tarweproducten te werken. Bij de ontwikkeling van nieuwe broden/producten zullen wij in toenemende mate gebruik maken van biologisch tarwe en tarwe van kaasboerderij Schellach.
Bruisend familiebedrijf
Bruisend familiebedrijf
Bakkerij Jan Schrieks is al 25 jaar een echte Zeeuwse ambachtelijke bakker en altijd een jong en bruisend familiebedrijf geweest en gebleven. Dagelijks worden er inmiddels per dag zo’n 2000 broden gebakken in de bakkerij. Het begon allemaal 25 jaar geleden met de overname van de eerste bakkerij in de Middelburgse J.W. Thibautstraat. In de eerste jaren na de start bestond ons team uit 3 bakkers, 2 winkeldames, 2 zaterdaghulpen en uiteraard de bakker en zijn vrouw. In 1997 besloten we vanwege het succes het naastgelegen pand te kopen, waardoor we de winkel en bakkerij konden vergroten. In Juni 2001 zijn we verhuisd naar het industrieterrein Vrijburg in Vlissingen, de spil van al onze winkels. Als bedrijf wilden we groeien en in 2003 openden we op Achter de Houttuinen in Middelburg een nieuwe vestiging(deze locatie is gesloten in 2014 door de verhuizing naar de Markt in Middelburg.) In 2006 kwam onze locatie in het Vlissingse Papegaaienburg erbij en in 2009 aan de Noordweg in Middelburg.
Kinderfeestjes
Kinderfeestjes
Vier een kinderfeestje in de bakkerij! Deze kinderfeestjes worden gehouden op de dinsdag en woensdagmiddag. In een twee uur durend programma gaan de kinderen o.a.: broodjes maken bolussen rollen tussendoor gaan we iets drinken met een muffin, die de kinderen zelf hebben versierd eierkoeken uitscheppen Wanneer alles in de oven staat, mag de jarige een taart voor 12 personen gaan versieren! Alles wat de kinderen hebben gemaakt, nemen ze mee naar huis. De kosten voor dit twee uur durende feestje zijn € 100,00 met een maximaal aantal van 10 kinderen. Leeftijd vanaf 6 jaar.
Blog archief