Al 12 jaar zijn wij actief met het bakken van biologisch brood. Wij vinden het belangrijk dat ons biologisch brood met Zeeuwse tarwe gebakken wordt. Omdat het in de buurt geteeld en gemalen wordt scheelt dat ook in transport en milieubelasting. Lees meer over het EKO keurmerk. Zeeuws Biologisch brood Ons Zeeuws Biologisch brood is heerlijk compact en voedzaam. Zonder ‘chemische’ toevoegingen. Enkel bloem, water, gist of desem en zout, dus ook geschikt voor een lactosevrij dieet. Ons biologisch brood heeft een Skal certificering en mag het EKO keurmerk dragen. In de loop der jaren hebben we een uitgebreid biologisch assortiment opgebouwd. Standaard witbrood, volkoren brood, speltbrood en meergranen brood. Dit jaar voegen we ook nog 2 soorten desem toe. Nieuw in ons assortiment: Desem authentieke broden. Korenschoof We halen ons tarwe van de Korenschoof in Kamperland. De Korenschoof is een biologische boerderij. Het tarwe wordt vervolgens gemalen door Brassers’ Korenmolen in Biggekerke. Brassers’ Korenmolen werd 300 jaar geleden als korenmolen in bedrijf genomen en is dat na drie eeuwen nog steeds. Een ander gedeelte van onze tarwe komt van Kaasboerderij Schellach. Veel producten van het land worden ook gebruikt als veevoer voor de koeien. De mest van de koeien wordt vervolgens weer op het land gebruikt. En zo creëren we een nuttige kringloop. Zo min mogelijk milieubelastend. Dit is voor ons een belangrijke reden om met deze tarweproducten te werken. Bij de ontwikkeling van nieuwe broden/producten zullen wij in toenemende mate gebruik maken van biologisch tarwe en tarwe van kaasboerderij Schellach.